13.04.2017

NİSAN-SİNEMA






2014 yılında vizyona girdi film. Türk yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği ve Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye'ye layık görülen son filmi olan Kış Uykusu'nun başrolünde Haluk Bilginer yer alırken;  kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak eşlik ediyor. 

 Aydın emekli bir tiyatrocudur; Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla.





2008 yapım yılı olan film bir ortak yapım. (Türkiye-almanya- fransa ) filmin  yönetmeni . Oyuncular ise; Yavuz Bingöl, Ercan Kesal, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar paylaşıyor. 


Üç Maymun, Ceylan'ın önceki filmlerine kıyasla dramatik yapısı çok daha güçlü bir film. 


Filmin öyküsü, milletvekilliğine adaylığını koymuş bir iş adamı, arabasıyla bir kişinin ölümüne sebep olur. Ancak siyasi kariyerini bahane göstererek, özel şoföründen bu suçu üstlenmesini ister. Maaşını ailesine vermeye devam edeceğini ve çıktığında toplu bir para daha ödeyeceğini vaat eder. 


çok sıkılmadan izledim. konu üzücü ama görsel açıdan izlerken keyif aldım. 






1973'te Şili'de gerçekleşen hükumet darbesi ve General Augusto Pinochet'nin iktidara gelişi esnasında ülkede bulunan hostes Lena (Emma Watson) ve fotoğrafçı Daniel (Daniel Brühl) çifti, bir anda kendilerini sokak çatışmaları ve diktatörlüğün baskısı arasında bulur. Solcu gruplarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle Daniel, Pinochet'nin gizli polis teşkilatı DINA tarafından alıkonur. Sevgilisinin, diğer birçok siyasi suçlu gibi ülkenin güneyindeki Colonia Dignidad kampına götürüldüğünü öğrenen Lena, oldukça zorlu şartların söz konusu olduğu ve hiçkimsenin kaçamadığı bu komüne katılmaya karar verir.

2015 almanya yapımı bir film ve yönetmeni Florian Gallenberger. Oyuncular ise; Emma Watson, daniel Brühl, Michael Nygvist, 


çok etkileyici bir film, bu konuda çekilmiş belgesellerden de ek bilgi aldım. gerçek bir konu oluşu insanı üzüyor. Costa gavras'ın kayıp filmi tadında çok başarılı bulduğum bir film.


Hiç yorum yok: