21.04.2017

NİSAN-KİTAPLAR





Saray ressamı Fausto Zonaro’nun öğrencisi;  adını nü resim sanatına altın harflerle yazdıran ve ünlü şair Nazım Hikmet in annesi, Celile hanımın hayatı kitabın konusu. Aynı zamanda şair Yahya Kemal Beyatlı’nın sevgilisi idealist, gözü pek, büyüleyici bir kadının nefes kesici yaşam öyküsünü anlatıyor kitap .

İki taraftan da paşa kızı, paşa torunu olan ve olağanüstü güzelliğinin yanı sıra fırtınalı hayatıyla da tarih sahnesinin dikkat çeken kadınlarından biri   Celile Hanım. Oğlu Nazım Hikmet’in sürgün yıllarının kederini ve mücadelesini de yaşar. O gerçek bir saray hanımefendisidir. 

Padişah hafiyeleriyle, balkan çetecilerle, İttihat ve Terakkicilerle boğuşacak kadar cüretkar, sevgisiyle kuracağı ev için masa örtüsü dikecek kadar mütevazı, oğlu için canını ve gururunu hiçe sayacak kadar fedakar bir kadın Celile.

Yalın ama güçlü kalemi, ustalıklı anlatıcılığıyla Osman Balcıgil’in okuması keyifli bir roman olarak kaleme aldığı “Ela Gözlü Pars: Celile” heyecan veren ve hüzünlendiren bir hikaye…





Hiç yorum yok: