7.09.2017

EYLÜL 2017-SİNEMA


2017 ABD filmi.  Yönetmen Michael Showalter, oyuncular; Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Anupam Kher, Holly Hunter, Ray Romano. 

Amerikaya 14 yaşında göç eden pakistanlı Kumail’in ailesi, İslami geleneklerini de yaşatmak adına görücü usulü bir evlilik istemekteler oğulları için. Aday gelin  elbette ki Pakistan kökenli ve ailenin inançlarını paylaşan biri olmalıdır. Komedyenlik yapan ve oyunculuk dışında başka bir iş istemeyen Kumail , Emily'e gönlünü kaptırır. Emily’nin sebebi dahi bilinmeyen, amansız bir hastalığa yakalanmasıyla  Emily nin ailesiyle aralarında bir iletişim doğar. iki ayrı kültür, farklılıklar çok güzel irdelenmiş.  çok beğendim.



1950 yapımı filmin yönetmeni Billy Wilder. Oyuncular William Holden, Gloria Swanson, Fred Clark.  Gloria Swanson;  Norma Desmond rolünde yaşlanmakta olan unutulmuş bir sessiz film yıldızını canlandırıyor. William Holden ise genç ve maddi durumu oldukça kötü senaryo yazarı Joe Gillis rolünde inanılmaz bir performans sergiliyor. Joe bir gün alacaklılarından kaçarken Sunset Bulvarında bir eve sığınır. Zamanla evin sahibi Norma Desmond ve Joe arasında bir arkadaşlık başlar...

Hiç yorum yok: